A Repositorium Ecclesiasticum Hungaricum egy közösségi finanszírozású online gyűjtemény, amelynek küldetésének tekinti a szlovákiai magyarság egyházi vonatkozású írott és tárgyi emlékeinek összegyűjtését, digitalizálását, bemutatását és kutathatóságát.

Feladatunknak tekintjük, hogy a szlovákiai magyar keresztyén-keresztény örökség bemutatásával felekezeti és nemzeti identitásunkat megerősítsük, folytonosságát fenntartsuk. Kiállunk azon álláspontunk mellett, hogy az összegyűjtött és digitalizált emlékek a nemzeti, európai valamint az egyetemes kulturális örökség szerves részét képezik. Meggyőződésünk, hogy hitünknek és nemzeti múltunknak ma is releváns üzenete van, amelyet az adott kor technikai eszközei által kínált lehetőségekkel szeretnénk közvetíteni mindenkinek. A honlapon forrásanyagot mindenki talál, aki a felvidéki magyarság egyház-, társadalom-, gazdaság-, művelődés- és oktatástörténeti vonatkozásait kutatja.

Dr. Petheő Attila, Dr. Tömösközi Ferenc

Támogasd munkánkat!

Támogasd munkánkat!

Ha szeretnéd, hogy fejlődjön az oldal, szeretnél több tartalmat elérni, támogathatsz minket az SK20 0000 0000 0000 szamlaszámon.

Bármilyen kérdéssel, ötlettel, javaslattal fordulj bizalommal hozzánk, munkatársaink örömmel fognak segíteni!

Kapcsolat